Mobile Menu

10 Tips voor een succesvolle handel met binaire opties

Het leren van handel in binaire opties is kinderlijk eenvoudig. Dat betekent echter niet dat het ook daadwerkelijk zo eenvoudig is om met dit nieuwe financiële product ook winst te maken op de langere termijn. Binaire opties zijn derivaten en net als bij andere financiële producten heeft u veel marktkennis, uithoudingsvermogen en discipline nodig om uiteindelijk een succesvolle handelaar te kunnen worden. Hier willen we u enkele tips voorleggen waarmee u alvast een stap in de goede richting kunt zetten als handelaar in binaire opties.

Tip 1: Gedisciplineerd Money-Management

Laten we beginnen met de belangrijkste tip. Zonder gedisciplineerd Money-Management is het niet mogelijk om winsten te realiseren op vaste basis. Zet maximaal 5% van uw totale handelskapitaal in en probeer vooral niet om verlies goed te maken door hoger in te zetten bij een volgende keer. Daarvan kan het namelijk alleen maar erger worden.

Tip 2: Handel in 1-uurs-opties

60-seconden-opties zijn zonder meer een zeer spannend product, maar tegelijkertijd puur gokken (een minimaal aantal uitzonderingen daargelaten in heel vreemde marktsituaties).Het is onmogelijk om een voorspelling te doen met een trefwaarschijnlijkheid tussen de 65 en 70%. Zet u liever in op opties met een looptijd van een uur, of anders opties met een nog langere looptijd.

Tip 3: Handel alleen wanneer u emotioneel in balans bent

Hoe goed u zich voelt laat zich weerspiegelen in de manier waarop u handelt. Uw doel zou moeten zijn om tijdens de handel zoveel mogelijk in balans te zijn. Mocht u problemen hebben die u meeneemt naar de handel, dan heeft u al een flinke stap gezet op weg naar verlies.

Tip 4: Gun uzelf een pauze wanneer u verliest

Uw emotionele doelstelling in de handel zou moeten zijn dat u een verlies niet met u meedraagt, maar juist uw hoofd snel weer vrij weet te maken voor de actuele marktsituatie. Het duurt een tijd voordat het zo eenvoudig is en daarom raden wij u aan om vooral in het begin van uw handelscarrière een pauze in te lassen wanneer u een handelsoptie afsluit met verlies Maar pas op: Ook een succesvolle handelsuitslag met winst kan gevolgen hebben voor u emotioneel en dit kan uw beslissingen op de markt negatief beïnvloeden – door bijvoorbeeld teveel risico te nemen in het vervolg.

Tip 5: Houd een handelsdagboek bij

Wanneer u succesvol wilt worden in de handel met binaire opties, dan is het belangrijk dat u leert van uw gemaakte fouten en deze vooral niet nogmaals begaat. Iedere fout kost u immers geld en dit geld kunt u niet meer gebruiken in de handelen. Wanneer u 30% van uw handelskapitaal verliest, heeft u een winst nodig van maar liefst 50% om weer op hetzelfde niveau uit te komen als waar u in eerste instantie was.

Een handelsdagboek is één van de beste opties om uw eigen fouten terug te vinden. Noteer bij elke handel die u aangaat wat die instapkoers was en de tijd, de reden dat u inzette, het resultaat en daarnaast nog de irrelevante dingen zoals of u ervoor net ruzie had met iemand. Als u vervolgens regelmatig terugleest in uw handelsdagboek, dan zult u een profiel kunnen ontdekken, en hierin kunt u inspelen waarmee u uw performance op de markt kunt verbeteren.

Tip 6: Ken de markt waarop u zich begeeft

Wie geen benul heeft van valutahandel, die houdt zich daar ook beter van verwijderd. Informeer eerst wat bijvoorbeeld invloed heeft op de valutakoersen. Hetzelfde gaat op voor handel in aandelen en grondstoffen. Daarnaast moet u weten wanneer er nieuws gebracht wordt, zoals economische publicaties of jaarrapporten van ondernemingen. Op zulke momenten is de markt namelijk erg gevoelig, onberekenbaar en volatiel. Let vooral op de Non-Farm-Payrolls (Amerikaanse arbeidsmarktgegevens, elke eerste vrijdag van de maand).

Tip 7: Gebruik een externe charttool

De makelaars voor binaire opties zijn er hoofdzakelijk om uw opdrachten door te voeren naar de markt. Maar een makelaar met een bruikbare software om de daadwerkelijke koersgrafieken bij te houden, die is er niet. De grafieken op de websites van de makelaars zijn er eigenlijk alleen maar om u een snelle indicatie te bieden van de stand van zaken.

Om de koersontwikkelingen echt te kunnen analyseren, heeft u daarom een extern programma nodig. Op het internet kunt u tegenwoordig verscheidene programma’s vinden die u gratis kunt gebruiken, zoals op de website FreeStockCharts.com.

Tip 8: Blijft u zich ontwikkelen

Om profijt te kunnen halen uit de handel is het belangrijk dat u op de hoogte bent en blijft van de nieuwste ontwikkelingen. Ondanks dat de handel in binaire opties nog relatief nieuw is, zijn er toch al een aantal bronnen waarvan u gebruik kunt maken. Goede vakliteratuur in het Nederlands is er helaas nog niet.

Tip 9: Lees de bonusvoorwaarden

Een aantal makelaars die zich bezigen met binaire opties, bieden u een eenmalige inlegbonus bovenop uw eerste inleg. Voordat u zo’n bonus accepteert, is het verstandig om eerst de voorwaarden door te nemen waaraan u zich gaat binden. Uiteraard is dit geen gratis geld en moet u een bepaald geldbedrag omzetten op de markt vooraleer u ook daadwerkelijk de bonus uitbetaald kunt krijgen.

Tip 10: Handel met uw mobiele telefoon

Stelt u zich voor, u bent onderweg maar wilt een bepaalde ontwikkeling op de markt niet missen en daar geld op inzetten. Met binaire opties is dat geen probleem: Veel makelaars bieden apps aan voor iPhone en Android waarmee u waar dan ook en wanneer dan ook handelen kunt.