Mobile Menu

Hoe vind je een goede binaire optie broker in België?

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten geeft al langere tijd waarschuwingen voor het product van de binaire opties. De Belgische FSMA is daar niet de enige in, maar heeft wel een lijst met aanbieders die geen vergunning hebben en die daardoor op een ‘zwarte lijst’ zijn komen te staan. Dit zijn aanbieders die je het best kunt vermijden wanneer je op zoek gaat naar een broker om te gaan handelen in opties, want de FSMA waarschuwt doorgaans niet voor niets. Heb je een broker gevonden en wil je een account aanmaken bij deze aanbieder, gebruik dan eerst even de zoekfunctie van de website van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten om te zien of de aanbieder legaal is. Wanneer je op zoek gaat naar een broker die zeker de moeite waard is voor het handelen van binaire opties vanuit België, dan is 10Trade zeker de moeite waard.

Hoe zijn de binaire opties wettelijk geregeld?

In veel landen is het niet duidelijk of het handelen in binaire opties nou wel of niet legaal is. Het handelen in deze contracten is relatief gezien nieuw, en is nog niet volledig opgepakt door de overheden (wat echter niet betekent dat er geen belasting over de winsten betaald moet worden). In de meeste gevallen is het verstandig om goed te kijken naar de licentie die de aanbieder heeft. Een CySec licentie betekent dat de broker in ieder geval gecontroleerd wordt en binnen de richtlijnen van de Europese Unie moet blijven. Hoewel de CySec regulatie dus een regulatie is die vanuit Cyprus geregeld wordt, is het wel een handig uitgangspunt. De handelsrekeningen moeten gescheiden blijven en je kunt altijd met klachten bij iemand aankloppen.

Welke brokers nemen Belgische klanten aan?

Als gevolg van de wetgeving in België kunnen niet alle brokers zomaar handelaren accepteren die in België gehuisvest zijn. De wet in België schrijft namelijk voor dat alleen bedrijven met goedkeuring voor het handelen in financiële producten binaire opties aan mogen bieden. Daarnaast moet de aanbieder in bezit zijn van een prospectus die goedgekeurd is door de FSMA. Dat betekent dat er nog niet veel binaire optie brokers legaal diensten aan kunnen bieden in België.

Een van de brokers die handelaren accepteert in België, is 10Trade. 10Trade is een broker met Nicosia als basis en valt onder de CySec regulering en heeft op de website een overzicht met de overige goedkeuringen. De aanbieder heeft een breed assortiment, maar de Nederlandse vertaling van de website had vele malen beter gekund en dat is spijtig voor de mensen die binaire opties willen handelen in de eigen taal.

In dat opzicht heeft BDSwiss een klein voordeel. Deze aanbieder is ook CySec gereguleerd en is aangemeld bij de FSMA, net als 10Trade. BDSwiss werkt op dit moment echter nog aan een Nederlandse variant van de website, dus daar is nog niet veel over te zeggen. BDSwiss heeft een lange geschiedenis in de handel van binaire opties en wordt daarom gezien als een betrouwbare partner bij het handelen in deze financiële producten.

Twee andere brokers voor België

Een aanbieder die de Nederlandse website wel goed voor elkaar heeft, is Stockpair. Deze aanbieder heeft ook een CySec licentie en is aangemeld bij de financiële waakhonden van de meeste landen in Europa, waaronder die in Nederland en België. Stockpair heeft de meest gangbare opties in het aanbod staan en biedt de handelaar vooral een gemakkelijk werkende website, waarbij het Nederlands een streepje voor heeft op de overige aanbieders.

Tot slot neemt ook Option888 handelaren aan in België. Ook Option888 heeft de juiste aanmeldingen voor handelaren die vanuit België willen handelen in opties.

Hoe kies je de beste broker in België?

Er zijn meerdere manieren om een broker te kiezen om daar vervolgens te gaan handelen. Zo kun je alle platformen vragen om een demoaccount om zo de website te leren kennen, maar dat is doorgaans veel werk en het is dan nog niet eens duidelijk of je alles gezien hebt. Het is belangrijk om goed te kijken naar de licenties. Welke aanbieders van binaire opties hebben de juiste licenties en vergunning? Heeft een broker geen licenties zoals de CySec licentie, dan is het bijzonder onverstandig om daar een account aan te maken. Je bent dan als handelaar op geen enkele manier beschermd en op het moment dat er een geschil is, heb je echt een probleem.

De licentie is dus belangrijk, en vanuit België is het altijd goed om de naam van de broker in te voeren in het zoekveld van de website van de FSMA. Op die manier kun je al snel zien of de broker op de lijst van waarschuwingen staat, want die lijst wordt ook steeds groter. Heb je dat gedaan en kun je nog steeds geen keuze maken, zoek dan eens naar reviews en gebruikservaringen van andere mensen met de brokers die je voor je hebt liggen. Grote kans dat die aanpak de doorslag zal kunnen geven.