Mobile Menu

Binaire opties – serieus of bedrog en afzetterij? å

De handel in binaire opties kan zeer lucratief uitpakken, zowel voor de handelaar als de makelaar. In de financiële wereld gaat het om grote hoeveelheden geld en helaas lopen er op plekken waar veel geld is, altijd wel een paar zwarte schapen rond. Daarom is voorzichtigheid zeker geboden in de binaire optiehandel en u moet niet zomaar de eerste de beste makelaar uw geld toevertrouwen. Beperk u liever nog tot de meest bekende makelaars in deze branche.

Constant komen op verschillende fora en blogs berichten binnen over afzetterij en bedrog. Daar is dan te lezen dat “AnyOption bedriegt” of “24Option afzetterij”, “is OptionBit serieus?” en zelfs “Banc de Swiss” heeft ook geen schone handen. Hier willen we echter duidelijk stellen dat de meeste aanklachten, zeker die gericht zijn aan de grotere onderneming, niet de werkelijkheid weerspiegelen. Normaal zijn het alleen de mensen die negatieve ervaringen hebben met een makelaar die op fora hun mening verkondigen. Tevreden klanten nemen over het algemeen die moeite niet eens. De meeste negatieve ervaringen van klanten hebben vaak betrekking op dezelfde achterliggende reden: Onwetendheid van de handelaar bij het accepteren van een welkomstbonus.

Zijn de bonusaanbiedingen bedrog?

Veel makelaars bieden u een welkomstbonus aan bij het openen van een account. Deze bonus bedraagt normaal gesproken 20 tot 100% van uw eerste inleg en is naar boven begrensd. OptionBit biedt u bijvoorbeeld een bonus aan van 20% bij een inleg van 500 euro. U krijgt dan 100 euro als welkomstbonus. Banc de Binary biedt u zelfs een welkomstbonus van 100% bij een inleg van minstens 2.501 dollar.

U kunt deze welkomstbonus accepteren, maar het is geen verplichting. Eigenlijk moet u de bonus alleen in aanspraak nemen wanneer u kunt voldoen aan de eisen die verbonden zijn aan het geld. Want ja, het klinkt als gratis geld maar niets is minder waar. U moet aan bepaalde eisen voldoen voordat u ook daadwerkelijk aanspraak kunt maken op de bonus. Leest u daarom eerst goed de bonusvoorwaarden door voor u ja zegt, zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan. Calculeer en reken uit hoe lang het zal duren eer u de bonus vrijgespeeld heeft. Nogmaals: Als u een beginner bent in de handel, is het verstandig om af te zien van de welkomstbonus.

Als u een beginnend handelaar bent, is het aan te raden dat u afziet van de welkomstbonussen.

Hier een kort overzicht van de eisen die u normaal gesproken moet vervullen als u een bonus in aanspraak neemt:

  • Het bonuskapitaal staat direct tot uw beschikking. U kunt het alleen niet overmaken naar uw bankrekening, de bonus moet worden vrijgespeeld!
  • Om de bonus vrij te spelen, moet u het 30-40-voudige bij de makelaar in handel omzetten
  • U mag uw inleg, waarover de bonus uitbetaald is, niet voortijdig uit laten betalen. Doet u dit toch, dan verliest u uiteraard uw bonus.

Voorbeeld van een aanklacht van bedrog:

Op een handelsforum kwam het volgende voorbeeld ter sprake. Een onervaren handelaar had bij een bekende makelaar een account geopend en een inleg gedaan van 600 euro. Hij besloot de bonus van 200 euro te accepteren. Deze kreeg hij direct op zijn handelsrekening gestort en hij begon met handelen. De handelaar had dus 800 euro tot zijn beschikking.

De handelaar was nog zeer onervaren op de markt en verloor binnen enige weken al 500 euro van zijn handelskapitaal. Hij had dus nog 300 euro op zijn rekening staan en wilde deze voortijdig uit laten betalen, nog voordat hij voldaan had aan de eisen van de bonus die hij gekregen had.

Uiteraard werd deze uitbetaling geweigerd door de makelaar aangezien in deze 300 euro 200 euro zat die gegeven was als bonuskapitaal. Daarom kon de handelaar slechts 100 euro uitbetaald krijgen, wat hij blijkbaar erg onrechtmatig vond en dat op het handelsforum plaatste.
Het moet u duidelijk zijn dat u de bonus pas uit kunt laten betalen wanneer u aan alle eisen voldaan heeft. Het bovenstaande geval is in ieder geval overduidelijk: De handelaar heeft 600 euro ingelegd, hij heeft 500 euro verloren en daarom heeft hij slechts 100 euro over die hem tot beschikking staat.

Echt irritant wordt het wanneer u winsten behaald en besluit om voortijdig uit te laten betalen. Stelt u zich voor dat u een rekening opent bij een makelaar en daar 1000 euro inlegt, en aanspraak doet op een bonus van 500 euro. De eis is dat u de waarde van de bonus 40 maal moet omzetten. Dat betekent dat u 20.000 euro in moet zetten in totaal voordat u de bonus ook werkelijk in uw bezit heeft. Wanneer u per handel 100 euro inzet, dan zijn dit in totaal 200 keer handelen. Bij een gemiddelde vier keer handelen per dag heeft u dus 10 weken nodig om de bonus vrij te spelen. Maar na 50 maal handelen heeft u geen zin meer. U bemerkt dat het toch wel erg routinematig geworden is en dat het wel erg op een normale baan lijkt als men er serieus mee bezig gaat. U heeft evenwel uw inleg verdubbeld en inclusief uw bonus staat er 2.500 euro op u handelsrekening. U besluit tot uitbetaling. Maar: Als u overgaat tot uitbetaling nog voor u voldaan heeft aan de eisen van de bonus, dan verliest u zowel de bonus als de winst die u dankzij de bonus heeft weten te behalen.

Wanneer u overgaat tot uitbetaling op het moment dat u niet heeft voldaan aan de bonusvoorwaarden, dan verliest u zowel de bonus als de winsten die u met deze bonus behaald heeft.

Een bonus is alleen interessant voor u wanneer u weet dat u genoeg tijd over hebt om te handelen en ook bereid bent om er tijd in te investeren. Wanneer u alleen eens wilt proberen te handelen, dan is het zeer onwaarschijnlijk dat u de bonusvoorwaarden kunt vervullen. In dat geval is het verstandiger om af te zien van een eventuele bonus.

Hoe vind ik een serieuze makelaar?

Zoals al hierboven vermeld is, zijn de meeste aanklachten jegens bedrog en afzetterij meestal te herleiden tot onkunde bij een nieuweling in de handel. Dat wil echter niet zeggen dat er in deze branche geen zwarte schapen zijn. Informeer u daarom grondig naar de makelaar van uw interesse, en beperk u het liefst nog tot de grote en bekende makelaars die al een goede schare aan klanten dienen.

Hier vindt u een kort bericht over de beste serieuze makelaars voor binaire opties.