Mobile Menu

Minimale inleg – welke makelaar is de beste?

Over de minimale inleg bij de makelaars, zijn de meningen verdeeld. Een aantal mensen kiest hun makelaar uit puur op basis van de kleinst mogelijke minimale inleg. Dit zijn hoofdzakelijk de mensen die willen uitproberen wat handel precies is en die vaak nog geen ervaring hebben op de financiële markt. Helaas zijn dit vaak ook de mensen die na een aantal maal proberen al gefrustreerd vaststellen dat de handel niets voor hen is, dat de volledige financiële markt gemanipuleerd is en dat daar helemaal geen winst te behalen valt. De reden hiervoor is simpel: Wanneer u bij een makelaar een inleg betaalt van slechts 100 euro, maar evengoed 25 euro minimaal per keer in moet zetten, dan bent u na vier maal verlies op rij al van de markt afgeveegd. En zoveel is dat niet, viermaal op rij verliezen; zelfs de beste handelaren krijgen hier vaak genoeg mee te maken. Dat hoort er simpelweg bij en is een onderdeel van het spel.

De andere groep kijkt helemaal niet naar de minimale inleg. Zij kiezen de makelaar uit door te kijken naar de werkelijk relevante factoren zoals goede uitbetalingspercentages of de zekerheid die geboden wordt. Deze groep bestaat dan vaak ook uit handelaren die succesvol zijn, of in ieder geval op weg zijn succesvol te worden. Hier is het eerder uitzondering dan regel dat een handelaar gefrustreerd de markt verlaat.

Waar moet ik op letten bij de minimale inleg?

Eigenlijk is het heel eenvoudig: De minimale inleg speelt alleen een rol wanneer u eens wilt proberen te handelen en daarbij besluit te gaan spelen met 100 euro die u eigenlijk best missen kunt. Wanneer 100 euro voor u een groot bedrag is en alleen om die reden besluit te kiezen voor een bepaalde handelaar, dan is het zeer waarschijnlijk dat u weinig plezierige ervaringen aan het avontuur over zult houden.

Een punt dat makkelijk en graag over het hoofd gezien wordt, is dat handel geen enkele zekerheid biedt. Het is een spel van waarschijnlijkheden. En zoals u zeker weet is het zeker mogelijk om driemaal op rij een zes te werpen – dat gebeurt wel vaker zelfs en zo is het ook met handelen. Verliesseries horen daar eenvoudig bij en wie niet genoeg geld mee kann brengen naar de handel of wie zich niet houdt aan de basisregels van het geld- en risicomanagement, die heeft al slechte kaarten voor er gedeeld is. Per keer zou u maximaal 5% van uw totale handelskapitaal in moeten zetten. Wanneer dit handelskapitaal slechts 100 euro is en de minimale inzet per keer bedraagt 25 euro, dan is uw procentuele inzet maar liefst 25%. Eerlijk gezegd is het waanzin zoveel risico te nemen, want normaalgesproken kan het alleen maar verkeerd gaan. We raden aan toch minstens met 500 euro naar de markt te komen.

Welke makelaar biedt de mogelijkheid tot de kleinste inleg?

Ondanks al het bovenstaande hebben we voor u twee makelaars gezocht die zeer goede minimale inleggen bieden:

Het eerste bedrijf is “IQ Option”. Bij deze makelaar kunt u al een rekening openen met een inleg van slechts 200 dollar. Het beste is nog dat u maar 1 dollar hoeft in te zetten per keer, wat betekent dat u hier dus wel de regels van het money-management kunt volgen; u zet dan namelijk 5% van uw totale handelskapitaal en zo blijft u aan de veilige kant.

Probeer IQ Option: Minimale inleg slechts €10 >>

De tweede onderneming met interessante minimale inlegvoorwaarden, is de makelaar “BD Swiss”. Daar kunt u al met 100 euro een handelsrekening openen. Het nadeel is echter wel dat met een minimale inzet van 25 euro per keer, de 5%-regel losgelaten zal moeten worden. Hiervoor is echter ook een oplossing! Deze heet de opties met een looptijd van slechts 60 seconden. Dit nieuwe soort opties van “BD Swiss” is relatief erg risicovol omdat de looptijd slechts 60 seconden is en u wel tegen de zenuwen bestand moet kunnen zijn. Bij deze opties hoeft u slechts 5 euro in te zetten en daarmee is de 5%-regel weer in het vizier. 5 euro is immers exact 5% van 100 euro.

Probeer “BD Swiss”: Minimale inleg slechts €100 >>