Mobile Menu

Voordelen en nadelen van binaire opties

De handel in binaire opties geniet steeds meer populariteit en in de meeste gevallen wordt er alleen over de voordelen gesproken. Maar is dat de hele waarheid? En hebben binaire opties werkelijk zoveel voordelen?

Naar onze mening zijn binaire opties zeker een geweldig financieel product met veel voordelen, maar natuurlijk zitten er ook nadelen aan verbonden. In deze bijdrage willen we verder ingaan op zowel de positieve als de negatieve kanten van handel in binaire opties.

Voordelen van binaire opties

Eenvoudig

Dit is waar de binaire opties uitblinken. Geen enkel financieel product is zo eenvoudig om te begrijpen of zo simpel om mee te handelen. In principe sluit u immer slechts een weddenschap af op de richting waarin de koers zich gaat ontwikkelen en daarom heeft u ofwel gelijk, of u heeft het fout. Was uw prognose goed, dan wint u tot 85% van de waarde van uw inzet. En daarmee komen we direct bij ons volgende punt.

Zeer hoge rendementen

Met opbrengsten tot 85% per handel zijn binaire opties waarschijnlijk het meest lucratieve financiële product. Dit klinkt natuurlijk heel erg verleidelijk, maar past u op! Handelen met binaire opties is erg eenvoudig om te doen, maar om succesvol te kunnen zijn in de handel heeft u veel ervaring nodig en training om uw eigen handelsstrategieën te kunnen ontwikkelen.

Vele verscheidene handelsstrategieën

Ondanks dat het product binaire opties zeer eenvoudig is, zijn er vele verschillende strategieën die u bij het handelen kunt toepassen. Daarnaast zijn er naast de klassieke binaire opties nog verscheidene alternatieven zoals Range en Touch. Hiermee kunt u bijvoorbeeld Straddle-strategieën uit de normale optiehandel toepassen op een simpele manier zonder gecompliceerd rekenwerk.

Vele verscheidene investeringsmogelijkheden

Met binaire opties heeft u veelzijdige mogelijkheden, ook wanneer het gaat om de activacategorieën. U kunt inzetten op aandelen, indices en grondstoffen. Daarmee bent u geheel onbegrensd in het verwezenlijken van al uw doelen op de markt.

Geen stops nodig

Dit is naar onze mening het grootste voordeel. In de binaire optiehandel gaat het immers alleen om de vraag of de prijs van de onderliggende activa hoger of lager is dan uw aankoopprijs, en daarom zijn er bij deze optiehandel geen stops en daarmee hoeft u zich er niet druk om te maken wat het is of wat het doet. Dat heeft als grote voordeel dat u niet uit uw positie gestopt kunt worden, niet in volatiele tijden en niet door stophunting door de marktmaker in periode met lage liquiditeiten.

De nadelen van binaire opties

Rendement is beperkt bij marktexplosie

Normaal gesproken is het rendement bij binaire opties boven gemiddeld, maar mocht het tot een prijsexplosie komen van de onderliggende activa, dan is uw winst begrensd. U wint immers slechts het van tevoren bekende percentage, ongeacht de mate van de prijsverandering.

Relatief korte looptijden

De meeste makelaars bieden vooral opties aan met korte looptijden. De langste looptijden sluiten meestal aan het einde van die handelsdag. Veel handelaren wensen zich echter opties waarmee zij over een langere periode kunnen speculeren over de koersontwikkeling. Dat is helaas op dit moment nog niet mogelijk.

Externe chartsoftware nodig

Wanneer u serieus wilt gaan handelen met binaire opties, dan heeft u een extern programma nodig om de charts te kunnen analyseren. De software die de makelaren zelf aanbieden, is daarvoor niet of slecht bruikbaar, eigenlijk is die alleen bedoeld voor het openen en sluiten van de opties. Dit is echter geen groot nadeel, aangezien veel makelaren op de Forex-markt gratis demoaccounts ter beschikking stellen waarin gratis chartsoftware voorhanden is. Een voorbeeld is de software van etoro, die u hier verder kunt bekijken.

U kent nu de voor- en nadelen van de handel in binaire opties. Nu heeft u alles voorhanden om zelf een beeld te maken over hoe dit financiële product aansluit op uw ideeën, bijvoorbeeld bij IQ Option – één van onze grootste aanbevelingen op dit gebied.