Mobile Menu

Zijn binaire opties gokken?

De markt van de binaire opties is de laatste jaren sterk toegenomen. Er zijn veel nieuwe handelaren die het financiële product uit willen proberen en het aantal brokers is de laatste jaren ook sterk toegenomen. Dit betekent dat het aantal websites over de binaire optie ook toegenomen is, net als de mensen die er geld aan willen verdienen. Zo zijn er strategieën op het internet te vinden die doen vermoeden dat het handelen in binaire opties gelijk is aan het gokken in het online casino. Zijn binaire opties te vergelijken met gokken?

Gokken met binaire opties

Er zijn genoeg handelaren die gokken met binaire opties. Op het moment dat u als handelaar niet bekijkt wat de trends zijn en u zich niet verdiept in de werking van de opties zelf, dan bent u direct aan het gokken. Wat dat betreft is het goed te vergelijken met het spinnen van een gokkast. Het kan immers alle kanten op. U heeft geen vooronderzoek gedaan en zonder gedegen kennis van de markten, is het onmogelijk om een goede voorspelling te doen die ergens op gebaseerd is. Op het moment dat u gaat handelen in binaire opties op deze manier, bent u inderdaad gewoon aan het gokken.

Maar zo werkt het niet

De handelaren die goede winsten maken met het handelen in binaire opties, die handelen nooit op deze manier. In feite kunt u de betere handelaren vergelijken met de mannen in pakken die op de beursvloer aan het handelen zijn in aandelen en effecten. Deze handelaren in binaire opties houden de markt goed in de gaten. Zij kijken naar de ontwikkelingen, houden het nieuws in de gaten en bekijken de statistieken uit het verleden. Aan de hand van de informatie die zij verzameld hebben, kunnen zij een voorspelling doen over het koersverloop. Het grootste gedeelte van deze opties eindigt dan ook in winst, omdat het vooronderzoek goed is, en er daadwerkelijk sprake is van handelen, en niet van gokken.

De strategieën op het internet

De kans is groot dat u een strategie op het internet tegengekomen bent, waarmee u gegarandeerd winsten kunt maken zonder dat u onderzoek hoeft te doen. In veel gevallen hoeft u zich niet eens te verdiepen in de markt van de binaire opties, want het wordt allemaal voor u geregeld. Wanneer u met zulke mensen in zee gaat, wordt het handelen in binaire opties volledig gelijk aan gokken, met een groot voordeel voor de andere partij. Er bestaan veel strategieën en veel mogelijkheden, maar geen enkele strategie is op dit moment zo goed dat er altijd winst behaald kan worden op de langere termijn. Sterker nog: Zolang er brokers op het internet te vinden zijn, is de kans bijzonder klein dat er een strategie is die altijd werkt in het voordeel van de handelaar. Was er een strategie geweest die altijd winst op zou leveren, dan zouden de brokers hun activiteiten op het internet moeten staken omdat zij failliet gaan.

Waar moet u zelf op letten?

Wanneer u het idee heeft dat het handelen in binaire opties gelijk staat aan gokken, dan is het verstandig om een demo account aan te maken bij één van de brokers. Op die manier kunt u zelf ervaringen opdoen met het handelen in opties, en kunt u een goed oordeel vellen over de mate van gokken die naar voren komt bij het handelen in binaire opties. Handelt u vaker in opties en heeft u het idee dat het af en toe gewoon gokken is, dan is het verstandig om u iets meer te verdiepen in de werking van de markten. De koersen van aandelen en effecten hebben namelijk altijd te maken met ontwikkelingen op de markt. De koers van de euro ten opzichte van de dollar heeft bijvoorbeeld te maken met de import en de export, en die is weer afhankelijk van de gebeurtenissen op het wereldtoneel. Wanneer u alle factoren op het juiste moment naast elkaar kunt zetten, valt het grootste gedeelte van het gokken weg en merkt u direct dat u zichzelf als handelaar kunt gaan zien.