Mobile Menu

Huidige regulaties op het gebied van de binaire opties

Op het moment dat de binaire opties sterk in opkomst waren, waren er weinig regels en wetten die golden op het gebied van dit financiële producten. De brokers waren vooral gevestigd op eilanden met een tropisch klimaat. In de meeste gevallen had dit vooral te maken met de belastingregels, maar een aantal brokers maakte gebruik van de gaten in de wet om handelingen te verrichten die niet volledig eerlijk waren. Sinds 2014 zijn de regels echter aangepast en moeten de brokers voldoen aan vastgestelde eisen. Zo moet een broker altijd tot uitbetaling over kunnen gaan op het moment dat de klant hier om verzoekt.

Wat is de CySEC en wat betekent het?

Wanneer u al op zoek geweest bent naar een goede broker om binaire opties te gaan handelen, dan bent u vast de afkorting CySEC tegengekomen. Dit is één van de vele licenties die gegeven kan worden aan een broker. Het staat voor Cyprus Securities and Exchange Commission. Dit is een agentschap dat de financiële producten in de gaten houdt die vanaf Cyprus geregeld worden. Dat klinkt misschien nog steeds verdacht, omdat het op een eiland ver weg is, maar vergeet niet dat Cyprus ook onder toezicht staat van de Europese Unie.

Een van de vele regels is dat de handelsgelden van de handelaren op een aparte rekening bewaard moeten blijven. Dit betekent dat het geld niet gebruikt kan worden door de broker wanneer u het geld nog niet ingezet heeft. De broker kan er dan zelf ook niet eens bij. Dit zorgt ervoor dat het handelsgeld dat u op uw account ziet staan, ook altijd aanwezig is bij de broker en altijd uitbetaald kan worden.

Hoe zit het met gegevens opsturen?

Er is een gedeelte dat in veel gevallen verkeerd blijft gaan. De handelaar maakt een paar leuke winsten op rij en besluit om het geld over te maken naar zijn eigen rekening. Hij krijgt direct een foutmelding op het scherm te zien. De broker bezit niet over de benodigde papieren en kan daarom de betaling niet doen. Dit heeft ook te maken met de regelgeving in de Europese Unie en Nederland. De broker moet namelijk een bewijs van identiteit en adres hebben om fraude en geld witwassen tegen te kunnen gaan.

Welke papieren moet u opsturen? Een kopie van het paspoort volstaat om uw identiteit te bewijzen. Voegt u hierbij de laatste stroomrekening bij waarop uw naam en uw adres staan. De broker heeft dan alle gegevens die nodig zijn om de betaling te doen. Deze regels zijn niet door de brokers bedacht, het is de internationale wetgeving die hen hiertoe verplicht.

Kunt u nog steeds het geld niet opnemen en heeft u alle papieren verstuurd? Dan is de kans groot dat u nog een actieve bonus heeft waarvan u de voorwaarden niet vervuld hebt. Neem in dat geval even contact op met uw manager, deze kan u verder helpen.

Kiezen voor een gereguleerde broker

Op het moment dat u een broker aan het zoeken bent, is het goed om te kijken naar een broker die een licentie heeft van de CySEC. Deze licentie wordt door alle leden van de EU erkend en is een goed uitgangspunt tijdens het handelen in binaire opties. Op het moment dat er een probleem is met de broker, kunt u namelijk gewoon contact opnemen met de CySEC die vervolgens op zoek gaat naar een oplossing.

Wanneer u een broker kiest die geen licentie heeft, en u komt een probleem tegen met het storten of opnemen van geld, dan is er letterlijk niemand die u kan helpen. In de meeste gevallen zal u het geld dan ook nooit meer terugzien, al zijn er uitzonderingen. Kiest u altijd voor een gereguleerde broker, op die manier kunt u direct al veel problemen voorkomen en weet u zeker dat uw geld in goede handen is tijdens het handelen in binaire opties.