Mobile Menu

Binaire opties op aandelenindexen

Aandelenindexen worden voornamelijk verhandeld op de obligatiemarkt. Het voordeel in vergelijking met handel in enkele aandelen is dat men niet afhankelijk is van een enkele aandelenkoers waarmee het risico kleiner is. Mocht de koers van een aandeel instorten door slecht nieuws uit de onderneming, dan wordt u automatisch in de val meegetrokken. Met een aandelenindex kan u dat niet gebeuren, omdat een aandelenindex gebaseerd is op meerdere aandeelkoersen en daarmee is uw risico gespreid.

Investeren in een aandelenindex is zeker het overwegen waard. In elk geval is er een redelijk obstakel alvorens u kunt handelen met aandelenindexen op de obligatiemarkt. Er is namelijk een relatief groot startkapitaal nodig en in tegenstelling tot de andere handel, is de handel in obligaties niet makkelijk te leren en vereist zeker een enige basiskennis.

Maar gelukkig hebben we sinds kort binaire opties. Met deze kunt u ook speculeren met aandelenindexen, en dat alles beduidend eenvoudiger dan in de obligatiehandel zelf. Met binaire opties zet u alleen maar in op de koersontwikkeling. Zet u bijvoorbeeld in op een stijgende koers tot het einde van de dag, dan koopt u een call-optie met de overeenkomstige looptijd. Denkt u dat de koers gaat dalen, dan koopt u uiteraard een binaire put-optie.

Wat is een aandelenindex?

Een aandelenindex is een beursindex van een bepaalde aandelenmarkt. De index is een kengetal en representeert de ontwikkeling van een bepaalde aandelenmarkt. Bijvoorbeeld de DAX-index, de bekendste aandelenindex in Duitsland, vertegenwoordigt onder andere de grootste en meest omzetrijke delen van de beurs van Frankfurt.

Normalerwijze wordt een aandelenindex alleen gecorrigeerd met inschrijvingsrechten en uitzonderlijke betalingen. Dividendbetalingen en kapitaalveranderingen zijn hier geen onderdeel van. Daarom geven de indices ook bij dividendbetalingen een goed beeld van de koersafwaarderingen.

De meest bekendste wereldwijde aandelenindexen zijn de Amerikaanse Dow Jones 30, de Japanse Nikkei 225, de Britse FTSE 100, de Franse CAC 40 en natuurlijk de Duitse Dax 30. In DAX bijvoorbeeld zijn de dertig grootste en meest omzetrijke aandelen van de Franfurter waardepapierenbeurzen vertegenwoordigd, de zogenaamde Blue Chips.

Het handelen van aandelenindexen met binaire opties

Het handelen van aandelenindexen is zeer eenvoudig met binaire opties. U heeft alleen een goede inschatting nodig van de markt en een goed gevoel voor de prijsontwikkeling.

Voorbeeld: Het is 13 uur en middagpauze op de beurs. U verwacht in het aankomende uur toenemende volatiliteit omdat dan de cijfers van de arbeidsmarkt gepubliceerd worden. U rekent op een positieve verrassing met een bijbehorende stijging van de koersen. Op een enkel aandeel inzetten is u echter te riskant en u besluit tot aankoop van een DAX-indexoptie- looptijd tot 14 uur. Daarmee kunt u profiteren met uw gespreide risico binnen een uur en hoeft u niet bang te zijn dat u uit uw positie wordt gestopt vanwege grote dynamiek.