Mobile Menu

Binaire grondstofopties

De handel in grondstoffen was tot kort geleden hoofdzakelijk bestemd voor professionele marktdeelnemers en werd vooral in obligaties gedaan. Het gevraagde startkapitaal in deze sector is echter voor veel private handelaren te hoog.

Enige jaren geleden werd de markt echter steeds aantrekkelijker voor de kleinere belegger, toen met CFDs (Contract for Difference) een nieuw soort derivaat op de markt kwam dat ook voor een kleinere portefeuille geschikt was. CFDs maken de handel zelfs mogelijk voor ´Jan met de pet´, al blijft de markt nog altijd gecompliceerd en complex.

Dankzij binaire opties echter is de grondstoffenmarkt sinds kort veel toegankelijker en makkelijker te betreden. Met binaire grondstofopties hoeft u niet in te zitten over de verschillende inhoudsmaten. U hoeft alleen maar de richting van de prijsontwikkeling van de activa, grondstoffen dus hier, te voorspellen. En wanneer u dit goed doet, krijgt u aan het einde van de looptijd het vastgestelde bedrag. Daarmee is uw resultaat en risico al vooraf bekend en kunt u zelf maximaal concentreren op uw handelsstrategie.

De grondstofmarkt

De grondstofmarkt is één van de grootste markten ter wereld en wordt vooral bedrijven op termijnmarkten. Op de totale wereldhandel is de grondstofmarkt ongeveer een derde deel van het totaal. De markt is op te delen in de verschillende klassen:

  • Energiegrondstoffen (Aardolie, aardgas, kool, …)
  • Metaalgrondstoffen (IJzer, Aluminium, Staal, Koper, …)
  • Edelmetalen (Goud, Silver, Platina, …)
  • Landbouwkundige producten (Granen, koffie, suiker, …)

De hoofd-omslagplaats van energiegrondstoffen, metalen en edelmetaal is de New York Mercantile Exchange. Een ander groot handelscentrum is de London Metal Exchange. Landbouwkundige producten worden vooral verhandelt op de Chicago Mercantile Exchange.

Vooral in crisistijden zijn grondstoffen een perfect investeringsalternatief. Dat geldt zeker voor de edelmetalen goud en zilver, maar ook ruwe olie zijn een zeer interessante investeringsoptie vormen.

Deze drie „Hoofd“-grondstoffen kunnen allemaal verhandeld worden bij de grote binaire optie makelaars.

Goud, Silver en aardolie

Goud wordt vaak gezien als „de veilige haven“. In economisch turbulente tijden vluchten veel beleggers weg van de aandelen en zetten hun geld op het waardevolle edelmetaal. In tegenstelling tot papiergeld kan het niet naar believen worden bijgedrukt en daarmee is de grondstof schaars.

Hoewel goud zeer geliefd is, blijft de praktische aanwending ervan beperkt tot hoofdzakelijk de juwelenindustrie. Qua periode is voor het bruiloft seizoen in India interessant, omdat dan jaarlijks een sterke groei is in de vraag naar goud. “De obsessie met goud kan niet puur rationeel worden verklaard. In Indiërs is goud heilig, een vermenselijking van het goddelijke”, aldus de Indische mythologie-expert Devdutt Pattanaik.

Zilver daarentegen is een zeer gewilde grondstof in de industrie. Niet alleen de elektro-industrie en zonne-energie gebruiken het edelmetaal, maar ook de waterwerken gebruiken het bijvoorbeeld.

Aardolie is niet van hetzelfde slag grondstoffen als de edelmetalen goud en zilver als het aankomt op economisch zware tijden, maar het valt moeilijk te ontkennen dat ook deze grondstof schaars is. Daardoor is het „zwarte goud“ veelal interessanter dan investeren in papier, zeker in economisch turbulente tijden.

Binaire opties in de grondstofhandel

In vergelijking met obligaties bieden binaire opties u de mogelijkheid om te handelen op de grondstofmarkt met een veel kleiner startkapitaal. Op de obligatiemarkt bijvoorbeeld representeert een goudcontract 100 ounce van het edelmetaal en met een goudprijs van $1622 (Stand 04.06.2012) betekent dit $162,200. Zelfs wanneer u een marginale aanbesteding zou doen, zelfs dan is het bedrag voor velen nog veel te hoog.

In vergelijking met CFDs (Contract for Difference), waarmee u met veel minder geld al kunt handelen op de markt voor grondstoffen, hebben de binaire opties het voordeel dat u geen rekening hoeft te houden met alle speciale formaliteiten van de speciale activa. U hoeft alleen een goed gevoel te hebben voor de prijsontwikkeling. Denkt u dat de prijs van goud, zilver of aardolie stijgt, dan koopt u de overeenkomende Call-optie. Wanneer u denkt dat de prijs gaat dalen, dan koopt u uiteraard een binaire put-optie.

Met binaire grondstofopties heeft u nog een ander groot voordeel: De prijsontwikkeling van grondstoffen is relatief volatiel. Met obligaties of CFDs zou u snel uit uw positie worden geworpen met een Stop, aangezien deze noodzakelijk zijn voor een goed risicomanagement. Maar aangezien u bij binaire opties alleen een weddenschap aflegt aangaande de prijsontwikkeling, is er alleen ´winst´ of ´verlies´- u heeft het goed of u heeft het fout. Stops zijn hier dus helemaal niet nodig en u hoeft niet eens te vrezen dat u uit uw positie geworpen wordt.

Waar kunt u handelen in grondstofopties

Binaire grondstofopties kunt u onderhand eigenlijk al verhandelen bij alle grotere makelaars. Voor een goed begin op de markt raden wij IQ Option aan, omdat u daar al met 10 euro startkapitaal kunt beginnen.

Nu grondstofopties bij IQ Option verhandelen!