Mobile Menu

Binaire Touch en No Touch opties

Binaire Touch-opties zijn een heel uniek soort opties, die door de meeste makelaars worden aangeboden. Bij de Engelse makelaars 24Option, wiens platform u kunt bekijken in de screenshots, noemt deze opties in het Duits Treffer-Optionen.

Het principe achter de Touch-opties is zeer eenvoudig. Eigenlijk bepaalt u of de binaire optie binnen de looptijd een bepaalde waarde zal bereiken, of dat deze dat niet doet. Wanneer u denkt dat de richtprijs wordt bereikt, dan koopt u een Touch-optie. Denkt u dat deze prijs niet wordt bereikt, dan koopt u een No Touch-optie.

Om zo een optie te kiezen, klikt u simpelweg op “Ein Treffer” en daar kiest u uw onderliggende product uit. Voor een beter overzicht biedt 24Option een filterfunctie aan, waarmee u de activa in kunt perken. Forex, grondstoffen, obligaties en aandelen staan tot uw beschikking.

De handel in binaire “Touch”-opties

Voor een Touch-optie kiest u wanneer u denkt dat de koers een bepaald niveau zal gaan bereiken. Daarbij speelt het geen betekenis of de koers die prijs eenmaal aanraakt of ook daadwerkelijk boven die prijs blijft. Touch betekent immers aanraken en dat is een goede uitleg voor dit type optie.

Om te kiezen voor dit type, klikt u op “Treffer” waarna u het gewenste bedrag invoert. Met ´kopen´ bevestigt u de aankoop en wordt de transactie op de markt gezet.

Touch Opties

Mocht de prijs van de onderliggende activa (in het voorbeeld die prijs van olie) voor het einde van de looptijd eenmaal de doelprijs raken, dan heeft u gewonnen.

De handel in binaire “No Touch”-opties

De tegenhanger van Touch-opties, zijn de No-Touch-opties. Om deze te kiezen, klikt u op “Geen Treffer”. Daarna voert u het bedrag in en bevestigt de aankoop door te klikken op ´kopen´. De prijs mag nu tot het einde van de looptijd het vastgestelde niveau niet bereiken. Wanneer dit inderdaad niet gebeurt, dan wint u.

De groene zone in de afbeelding hieronder is de winstzone. Mocht de prijs in het voorbeeld onder het groene vlak uitkomen, dan verliest u. Blijft de koers binnen het groene vlak, dan wint u.

Bij de Engelse makelaar is dit type optie makkelijk te verhandelen. Zoals u kunt zien in de screenshots hierboven, is het platform zeer overzichtelijk en eenvoudig te gebruiken. Happy Trading en veel geluk!