Mobile Menu

Charts 101 – de basis van het handelen

Het handelen in binaire opties wordt door veel mensen onderschat. Het is waar dat het handelen in deze opties een stuk makkelijker is dan het handelen in effecten en aandelen, maar de basiskennis moet er wel zijn. Wanneer u gewoon gaat beginnen met het handelen door alleen naar de grafieken te kijken, gaat het namelijk per definitie mis. U bent dan aan het gokken en dat is geen goed uitgangspunt. Met een winstbetaling van 80% en een return op een verlies van minder dan 10% maakt u op de langere termijn namelijk altijd verlies en dat kan niet de bedoeling zijn. Wat moet u nou echt weten over de basis van het handelen in binaire opties?

De grafieken bij de optiehandel

Wanneer u geld in wilt zetten bij het openen van een optie, krijgt u de grafiek in beeld te zien. Dit is de koers van het onderliggende aandeel, effect of valutapaar dat u gekozen heeft. In de grafiek wordt een bepaalde tijd getoond en de verschillende punten op de grafiek zijn de verschillende koersen die verbonden worden door een lijn. Hier kunt u in één oogopslag de trends zien. Let er wel op dat de tijdsbestekken kunnen verschillen. Een grafiek die het laatste uur weergeeft is minder goed te gebruiken dan een grafiek die een volledige dag beslaat. De trends volgen elkaar doorgaans op. Is er een lange opwaartse beweging geweest, dan is de kans groot dat de koers zal dalen. Is de koers een flink eind gedaald na een piek, en nadert deze het dieptepunt, dan is de kans groot dat de koers weer aan zal trekken.

Dit is een handige graadmeter voor de mensen die willen beginnen met het handelen in binaire opties. Het is echter niet het enige dat u in de gaten moet houden. Er gebeurt namelijk nog veel meer op de markt en het is goed om die factoren ook mee te nemen.

Seizoenen, nieuws, evenementen en meer

De grafieken zijn een goede momentopname. Zij laten zien hoe de koers op het punt gekomen is waar het nu staat, en dat betekent dat er voorspellingen te doen zijn over het verdere verloop van de koers. Dat is precies wat een binaire optie is. Het is een afspraak tussen de broker en de handelaar. Wanneer de handelaar wint, krijgt deze zijn inzet terug met winst. Wanneer de handelaar verliest, gaat het geld naar de broker. Maar wanneer u alleen gebruik gaat maken van de grafieken, dan is de kans groot dat het meeste geld naar de broker zal gaan. Er worden dan een aantal belangrijke elementen overgeslagen die kunnen zorgen voor extra succes.

Zo zijn er bepaalde bedrijven die te maken hebben met seizoenen. Agricultuur bedrijven merken immers een sterke stijging in de omzet op het moment van de oogsten. De Amerikaanse economie is sterk afhankelijk van het consumentenvertrouwen. Komt er een nieuw kwartaaloverzicht, dan kunt u hier in de meeste gevallen direct op in springen. Valt de groei tegen, dan daalt de waarde van de dollar. Is er meer groei dan voorspeld werd, dan zal de koers van de dollar stijgen.

Het nieuws is ook altijd een goed uitgangspunt. Is er een groot probleem ontdekt in een beursgenoteerd bedrijf, dan zal de waarde per aandeel van dit bedrijf dalen omdat de handelaren gaan verkopen op de aandelenbeurs. Is er bekend gemaakt dat een oliemaatschappij een enorm nieuw olieveld aan mag boren, dan zal de waarde per aandeel gaan stijgen omdat de handelaren op de beursvloer mee willen profiteren van deze ontwikkeling. Dit zijn altijd goede dingen om in de gaten te houden naast de grafieken.

Let op de soorten binaire opties

Wanneer u een goede strategie op wilt zetten en consequentere winsten wilt maken, dan is het goed om te weten dat er verschillende soorten opties zijn. Wanneer u alleen gebruikmaakt van de putopties en de callopties, benut u de mogelijkheden niet volledig. Sommige grondstoffen lenen zich perfect voor boundary opties. Dit zijn afspraken waarbij de prijs niet boven of onder een bepaalde prijs mag komen. In het geval van de waarde van goud is dit goed in te schatten. De prijs van goud fluctueert namelijk lang niet zo sterk als de waarde van zilver omdat deze grondstof veel gebruikt wordt in de industrie.

Bekijkt u altijd even de verschillende mogelijkheden bij de binaire opties om het beste te maken van de kennis die u opgedaan heeft aan de hand van de marktanalyse, de beurskoersen en het nieuws.