Mobile Menu

Vermeende fraude bij AnyOption – is de makelaar gerenommeerd?

De laatste tijd komen er af en toe vermeende aanklachten op internet over de effectenmakelaar AnyOption jegens bedrog. Eerlijkheidshalve moet direct worden toegevoegd dat deze aanklachten niet alleen gericht zijn tegen AnyOption, maar ook andere makelaars. We willen hier onderzoeken of het ook daadwerkelijk gegrond is, of dat het een storm in een glas water betreft.

AnyOption is de grootste makelaar op het gebied van binaire opties en heeft met afstand de meeste klanten. Daarmee stijgt uiteraard ook het potentieel aantal ontevreden klanten. Bij een makelaar met 20.000 klanten betekent 0,5% ontevreden klanten dat 100 klanten niet tevreden zijn – bij een makelaar met 400.000 zijn dat er al 2.000. Dat is exact de reden waarom er meer negatief geschreven wordt over AnyOption. Daarbij komt ook nog eens dat positieve klanten zeer zelden feedback achterlaten. Ontevreden klanten daarentegen, publiceren hun mening maar al te graag, daargelaten of het gerechtvaardigd is of niet, en spreken al snel over fraude en afzetterij.

Hoe vind ik een serieuze makelaar?

Zoals al hierboven vermeld is, zijn de meeste aanklachten jegens bedrog en afzetterij meestal te herleiden tot onkunde bij een nieuweling in de handel. Dat wil echter niet zeggen dat er in deze branche geen zwarte schapen zijn. Informeer u daarom grondig naar de makelaar van uw interesse, en beperk u het liefst nog tot de grote en bekende makelaars die al een goede schare aan klanten dienen.

Voor de handel in binaire opties, raden we zonder enige twijfel de makelaar “AnyOption” aan voor Nederland…lees verder

Is er enige aanleiding tot de beschuldigingen?

De meeste aanklachten richting AnyOption, betreft weigering tot uitbetaling door de makelaar. Deze aanklachten zijn alles behalve de volledige waarheid. Vaak heeft de klant zich namelijk verplicht tot een bepaalde handelsomzet vooraleer er uitbetaald kan worden. De reden voor deze verplichting zijn de bonusvoorwaarden: De klant krijgt een bonus van 50% en moet daarvoor een bepaald bedrag omzetten op de markt. De bonus wordt evengoed direct bijgeschreven, maar moet nog altijd vrijgespeeld worden voordat deze kan worden uitbetaald. Ook alle winsten die met behulp van het bonuskapitaal zijn behaald, vallen onder deze eis.

Daarom moet men alleen aanspraak maken op een bonus als men zeker weet langer bij één makelaar te blijven omdat het anders onmogelijk is de bonus te ‚clearen‘. Bonussen kunnen een heel leuk extraatje zijn, maar als nieuwkomer op de markt is het vaak verstandiger er van af te zien.

Een andere reden waarom AnyOption af en toe slecht wordt aangeschreven, is de plaats van de onderneming: Cyprus. Veel consumenten verbinden Cyprus automatisch met een negatief imago, maar de reden is dat de belastingvoordelen redenen zijn voor vele bedrijven om juist zich daar te vestigen. De meeste ervan zijn gerenommeerde bedrijven, maar zwarte schapen vindt u overal. Het bedrijf achter AnyOption is “anyoption Payment Services Ltd.” met hoofdkantoor in Nicosia. De makelaar behoort tot de oudste en meest ervaringsrijke onderneming en dient vele klanten.

Wanneer u zelf wilt kijken wie of wat deze makelaar precies is, lees dan ons testbericht of bezoek de internetpagina van AnyOption zelf:

www.anyoption.com