Mobile Menu

IQOption review

IQ Option ScreenshotEr zijn veel verschillende brokers die een platform aanbieden waar gehandeld kan worden in binaire opties. De brokers verschillen meer van elkaar dan de gemiddelde handelaar denkt. Daarom is het goed om een verstandige keuze te maken wanneer het aankomt op de broker waar u een storting doet. Een van de mogelijke opties is IQOption. Deze broker is de afgelopen tijd vaak in het nieuws geweest op positieve en negatieve manieren, en heeft inmiddels een flink aantal handelaren op het platform. Hoeveel van deze accounts nog steeds actief zijn, is niet bekend. IQOption is vooral bekend geworden door de verschillende acties en toernooien.

Nu aanmelden!
Open hier uw handelsaccount

IQOption overzicht

Oprichting: 2012
Plaats: Cyprus
Talen: Engels, Turks, Italiaans, Frans, Spaans
Website: www.IQOption.com
Minimale inleg: €10
Minimale inzet: €1
Maximale inzet: variabel
Uitbetaling: tot 80%

Het platform van IQOption

Het platform van IQOption valt direct op. Het is geen kant-en-klaar platform dat gekocht is, het is een platform dat volledig door de broker zelf gemaakt is. Hierdoor zijn er bepaalde dingen mogelijk die u niet kunt doen bij andere brokers, zoals het splitten van het scherm in verschillende grafieken op een bijzonder overzichtelijke manier. Het platform ziet er bijzonder fraai uit, heeft meerdere prijzen gewonnen en is gemakkelijk te gebruiken. Alle aspecten van de handel in binaire opties die u nodig kunt hebben, kunt u gemakkelijk vinden op het platform.

Educatie en informatie

De brokers die een platform aanbieden voor de handel in binaire opties, geven vaak veel informatie en veel educatie om de handelaren verder te helpen. Dit doet IQOption op dit moment nog niet. Er is relatief gezien weinig informatie beschikbaar en daarnaast is er ook weinig informatie te vinden. De broker lijkt zich daarmee te richten op de handelaren met meer ervaringen, al lijkt dit tegengesproken te worden door de accounttypes die beschikbaar zijn. De informatie op de website beperkt zich tot een FAQ en een aantal instructievideo’s. De toegang tot de educatie wordt overigens wel groter wanneer u een account aanmaakt, maar dan blijft het nog steeds relatief karig.

De mogelijkheden bij IQOption

IQOption heeft in vergelijking met andere brokers relatief weinig mogelijkheden wanneer het aankomt op de handel in binaire opties. De kans is groot dat de mogelijkheden nog verder uitgebreid zullen worden in de toekomst, maar op dit moment is het vooral Hoger/Lager wanneer het op de binaire opties aankomt.

IQOption lijkt vooral bijzonder druk te zijn met het maken van toernooien. Er zijn veel toernooien die dagelijks en wekelijks gehouden worden. Duizenden handelaren doen hier elke keer aan mee en er is dan ook veel geld mee te verdienen. Dit is echter ook precies waarom veel handelaren liever naar een aanbieder zoals AnyOption gaan. Het ziet er weinig professioneel uit en doet vooral denken aan een casino. Zeker wanneer je leest dat veel mensen problemen hebben gekregen op het moment dat zij mee gingen doen aan de toernooien. Aan de andere kant is het nooit verkeerd om meer geld te kunnen verdienen tijdens het handelen in opties, omdat er tickets voor een toernooi worden verdiend.

App en minimale storting

Wanneer u een account aanmaakt bij IQOption, kunt u gebruikmaken van een mobiele applicatie die altijd te gebruiken is onderweg. Deze app heeft ook meerdere prijzen gewonnen en is goed te gebruiken om te zien of de open opties in het geld eindigen, ook wanneer u niet thuis bent. Dit hebben de meeste brokers onderhand wel, maar wat zij niet hebben, is de lage stortingseis van IQOption. Het aanmaken van een demo account is uiteraard volledig gratis. Het storten op een handelsaccount kost u maximaal 10 dollar en dat is een bijzonder lage eis, veel lager dan bij de andere platforms voor de handel in binaire opties.

Is IQOption een goede keuze?

Het platform van IQOption is beschikbaar in veel talen, maar de Nederlandse taal behoort niet tot de mogelijkheden. Dit is een nadeel. In de tussentijd zijn veel andere platforms namelijk al wel beschikbaar gekomen in het Nederlands en dat zet IQOption op een directe achterstand. Het fraaie en goed werkende platform maakt echter veel goed voor de gemiddelde handelaar. Het beperkte aantal opties moet zeker uitgebreid worden door de aanbieder, wellicht is het een goed idee om het aantal toernooien iets terug te dringen om zo wat ruimte te maken voor meer mogelijkheden op het platform zelf.

Dat er weinig educatie en informatie is, is een kwalijke zaak. Hier moet bij gezegd worden dat er wel begeleiding mogelijk is, maar hierbij is het maar weer de vraag of dat een wenselijke oplossing is. Met alle informatie die elders te vinden is, kunt u wel leren handelen op andere websites om vervolgens bij IQOption te gaan handelen. IQOption heeft overigens ook een goed werkend demo account waarmee het gemakkelijk is om kennis te maken met het platform zonder een storting

te moeten doen. Wilt u gebruikmaken van een bonus, neemt u dan contact op met de manager na het maken van een account. Let hierbij altijd goed op de gestelde voorwaarden.

naar IQ Option website >>

General Risk Warning: The financial products offered by the company carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose